Miroslav Šobr píše:Zdravím všechny, tak se mi doneslo, že v naší obci byla sepsána petice za odvolání starosty z jeho funkce. První otázka zní, zda ti dotyční mají v hlavě někoho jiného kdo by ho v případě odvolání nahradil. Podle mě musí opět vzejít starosta ze zvolených zastupitelů a tito dotyční mu přece dali hlasy. Tak je to trochu začarovaný kruh. A ještě by mě zajímalo, proč vůbec lidi kandidují do zastupitelstva obce Novosedly, když pak nechtějí funkci starosty v případě zvolení vykonávat. Přece musí počítat, že můžou být za starostu obce zvoleni. Nebo je v tom snad něco jiného? Možná by pomohla přímá volba starosty, tak jak to bylo v případě prezidenta ČR
Nač mít někoho v hlavě kdo by vykonával funkci starosty? Je to prosté a jednoduché,občané nechtějí našeho starostu, tak vyjádřili svůj názor peticí, která je již podána jak jsem se dozvěděl. Bude to zajímavé jak se k tomuto svobodnému názoru občanů rada postaví. Nedivil bych se, kdyby byl tento návrh zamítnut, tak jak to bývá s peticemi. V peticích se pouze poukáže na nějaký problém,který se zmedializuje, chvilku se o něm mluví a buď se tento problém vyřeší nebo ne.Z doslechu vím, že plno lidí tuto petici chtělo podepsat ale nepodepsalo!!! Proč petici nepodepsali ? Aby si neudělali nějaký problém i když souhlasí se změnou starosty. Upřímně bych byl rád, kdyby tam byl někdo jiný, třeba by jsme nebyli konečně pro smích ostatním vesnicím díky nedávným událostem,které se tu odehrály. Bohužel svoboda názoru bývá potrestána i když máme na svůj názor právo.
''Jediné, co zlu stačí k vítězství, je, aby dobří lidé zůstali pasivní.''
Edmund Burke