Zdravím Vás spoluobčané.
Již je to dlouho co obec prodala zahradu vedle domu mých rodičů. Tento názor Vám píši sem proti vůli mých rodičů. Rodiče zažádali o koupě o zahrady vedle domu, který naše rodina obývá již sedmdesát let možná i více. No přihlásili se o ten pozemek i naši sousedé. Samo sebou naši byli zaskočeni a tak se to řešilo s obcí. I přes dodání veškerých dokumentů všechny legálně, spořádaně chronologicky za sebou každému zastupiteli , že podél domu vede plyn a jsou okna ke kuchyni,ložnici a koupelny a obec rozhodla prodat pozemek obálkovou metodou. OK a tohle rozhodnutí se mi nelíbilo, že obec rozhodla prodat pozemek sousedům. Škoda že se zrušilo v roce 2014 výdržné právo nebo jak se to jmenovalo. Jelikož tento pozemek užívala má rodina celou dobu a má tam ten plyn i s okny, měla se obec rozhodnout jinak.Byl i návrh prodat pozemek půl na půl ale sousedé nesouhlasili. Nyní jsou akorát se sousedy problémy a má rodina má zadělané okna , tudíž když jdeme do kuchyně ,ložnice nebo do koupelny musíme rozsvítit. Dále zamezen přístup k plynu , sousedé si to celé ohradili betonovou zdí a to přímo na plynové trase k přípojce před domem. Plynařům se to nelíbí jelikož tam není dodržen 1m ochranné zóny a hrozí nám odstřihnutím od plynu (plynem topíme a máme na něj napojen plynový sporák). To by znamenalo předělání celého domu na elektro systém ale to je otázka stavebního úřadu Drnholec, pokud tuto zatím černou stavbu (dodatečně ohlášenou ) nenařídí demolici. Dále i v zadu ze strany hostinec Adéla máme také postavenou zeď ale přímo zeď naráží na přípojku plynové trasy k plynovému kotlu co máme v domě. Sečteno podtrženo moji rodiče se brání díky špatnému rozhodnutí obce. Vím že soudit je lehké ale tohle by se v obcích stávat nemělo ale stává. Obec by se měla starat o obec a žití v obci v harmonii a tímto se ta harmonie narušila. Nemyslíte ?
Co třeba další chyba z mého hlediska. Nastal prodej předzahrádek apod. Naši koupili předzahrádku a za barákem vjezdy ale nenapsala prodej pozemku s břemenem kde ve předu máme Elektrický sloup a za barákem vodu . To to taky pochybení a myslím, že jich bude více v obci. Tohle jsou základní věci mi příjde a řeší se spíš věci jiné než důležité. Třeba vím , že pan Malásek chtěl koupit podél jeho pozemku nudličku aby se staral o trávník u toho a tam říkali, že to prodají ale s břemenem jelikož tam jsou sítě. Proč to neudělali i u nás když je tam sloup a vzadu voda ?
To je asi tak vše dlouho mne štve jak slyším z různých stran různé názory tak tady máte můj úhel pohledu. A ještě jednou Nečekal bych takovou ,,školáckou,, chybu o prodeji té zahrady . Když návrh půl na půl sousedé zavrhli a má rodina na to kývla, že by se vzdala té půlky. To už něco svědčí o tom rozhodnutí ne ?
Děkuji
Miroslav Zeman ml.
těším se na Vaše reakce.